تعداد اقلام: 0مبلغ سبد: 0 تومانمشاهده سبد خرید ورود ثبت نام سفارشات شما


تعریف پارابن و انواع پارابن ها

 

پارابن ها یکی از رایج ترین انواع نگهدارنده ها دز محصولات آرایشی بهداشتی اند.

متیل پارابن، پروپیل پارابن و بوتیل پارابن از رایج ترین پارابن های آرایشی بهداشتی اند. برای مهارکردن محدوده وسیعی از میکروارگانیسم ها از انواع نگهدارنده ها و انواع پارابن ها استفاده میشه. پارابن ها پرکاربردترین دسته مواد نگهدارنده محصولات آرایشی بهداشتی اند که به دلیل خواص آنتی باکتریال و عملکرد مناسب در برابر آلودگی های میکروبی در محصولات آرایشی بهداشتی جایگاه ویژه ای به خود گرفتند. با افزودن پارابن ها به محصولات آرایشی بهداشتی، طول عمر آن ها به صورت چشمگیری افزایش پیدا می کنه. پارابن ها سبب جلوگیری از رشد باکتری و میکروب در محصول می شند و همچنین مانع از فاسد شدن آن می شند.


آیا پارابن خطرناک است؟

با مطالعه و تحقیق روی پارابن به این نتیجه می رسیم که پارابن مدافعان و مخالفان سرسختی داره و هر دو گروه هم منافع تجاری خودشون رو دنبال می کنند.

موافقان پارابن بعد از تحقیق و تفحص بسیار روی پارابن به این نتیجه رسیدند که در حال حاضر در 22000 محصول آرایشی بهداشتی پارابن به عنوان نگهدارنده استفاده می شه که این پارابن در سال 1920 وارد فرمولاسیون محصولات مختلف شده و در طول بیش از 90 سال، مدارک محکمی حاکی از خطرناک نبودن این نگهدارنده را اثبات می کند.

مخالفان پارابن هم معتقدند که اثرات پارابن اثرات شبه هورمونی داشته که می تواند ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. دکتر فیلیپا داربره 30 سال عمر خود را صرف تحقیق روی سرطان نموده و اثر هورمون استروژن روی سرطان سینه را بررسی کرده اند که در تومورهای سرطان سینه پارابن های مختلفی شناسایی شده بود.

در پاسخ به نگرانی های مردم، سازمان غذا و داروی امریکا که در 20 سال گذشته چندین بار، ایمنی پارابن ها را بررسی کرده بود یه بار دیگه در سال 2007 نتایج مطالعات خودش رو منتشر کرد و به مردم اعلام کرد که پارابن در محصولات آرایشی بهداشتی برای مصرف کننده خطرناک نیست.

اما آیا در نهایت پارابن سرطان زاست؟

نکته مهم و اساسی در استفاده از پارابن ها، درصد میزان استفاده از آنها به عنوان نگهدارنده در محصولات آرایشی بهداشتی است.

درصد مصرف پارابن ها در محصولات آرایشی بهداشتی 0.4 درصد برای پارابن های منفرد و 0.8 درصد برای ترکیب پارابن هاست. به این معنا که اگه فقط از متیل پارابن استفاده بشه فقط 0.4 درصد مجازه و اگه ترکیب متیل پارابن با پروپیل پارابن و بوتیل پارابن استفاده بشه تا 0.8 درصد مجاز است.

پس اگه شرکتی در محصولات خودش مثلا 0.2 درصد متیل پارابن استفاده کنند به هیچ عنوان سرطان زا نیست و اگر این چنین بود هم اتحادیه اروپا، هم ژاپن و هم FDA و همینطور از طرف وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران منع می شد.

پس با توجه به این مسائل پارابن در غلظت مجاز مورد تایید وزارت بهداشت است و هیچ گونه ضرر و عوارضی ندارد.

پارابن

شما هم به کامل شدن مطالب این کلینیک کمک کنید

لطفا موضوع را وارد نمایید
لطفا متن را وارد نمایید
در حال ارسال...ارسال اطلاعات موفقیت آمیز نبود.ارسال اطلاعات موفقیت آمیز بود.


موضوعات مرتبط